torstai 26. heinäkuuta 2012

Kiire kiire

On ollut hieman kiirettä viime viikot ja tulee olemaan, kun kuukauden päästä olisi edessä muutto jonnekin. Asunto puutuu vielä. Kaiken tämän häsläyksen ja stressin keskellä olisi hyvä muistaa ottaa sitä omaa aikaa. Ei tarvitse olla tekemässä koko ajan jotain, vaan saa ottaa aikaa itselleen ja rauhoittua. Kerron miten minä otan itselleni aikaa ja nollaan kiireen mielestäni.

Aloitan sillä että pimennän koko huoneen ja vähennän ärsykkeitä. Kaikki lamput ja vilkkuvat valot pois. Kännykän sammutan tai laitan vähintään äänettömälle.

Seuraavaksi on vuorossa kynttilät. Ripottelen kynttilöitä ympäri kämppää ja laitan yhden tuoksukynttilän/tuoksuöljyä sisältävän kynttilän lähelle sitä paikkaa minne aion mennä.






Sitten on vuorossa musiikki. Kuten olen aikaisemmin muistaaksi maininnut, niin musiikki on elämäni. Kuuntelen sitä aina kun on mahdollisuus, ja se auttaa minua keskittymään. Rauhoittuessa minulla soi klassinen tai sitten rentoutumislevy. Rentoutumislevyjä minulla on kaksi. Toinen on erilaisia uskonnollisia mantroja (hindulaisuudesta kristinuskoon) ja toinen, lempparini, sisältää rauhoittavaa pimpom-musiikkia ja suden ulvontaa.





Kun musiikki ja kynttilät ovat kohdallaan, otan mukavan asennon, jossa hengitys kulkee rauhallisesti ja helposti. Usein istun semimeditaatio asennossa, koska se on minulle luonteva. Hengitän syvään ja rauhallisesti. Suljen silmäni ja keskityn vain hengittämiseen ja musiikkiin. Teen tätä niin pitkään kun keskittyminen pysyy näissä kahdessa. Jos tuntuu että en pysty istumaan paikallani, niin teen muutaman joogaliikeen, jotka opin yläasteella, ja jatkan sitten meditointia.



Tämän jälkeen tunnen itseni taas energiseksi ja päästä katoaa kaikki turha murehtiminen. Tietenkin muutaman päivän päästä kaikki taas pyörii päässä, mutta mielen tyhjentäminen helpottaa painetta jota elämä aiheuttaa.

~Ei pidä ottaa kaikkea liian vakavasti~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.