torstai 12. heinäkuuta 2012

Kropalle vapaapäivä

Jokaisen tulisi antaa kropalle vapaapäiviä. Tarkoittaen että silloin ei rääkätä sitä millään tasolla. Ei mennä käymään salilla, jumpassa tai muutenkaan tehdä mitään rasittavaa. Tukkaa ei tarvitse pestä muutamaan päivään ja kasvojen saa antaa olla ilman rauhassa kaikesta pakkelista.

Miten tälläisen päivän voisi viettää?

Aamulla: Nuku pitkään ja älä nouse heti kun silmäsi aukaiset. Anna kropalle muutama kunnon kissamainen venytys ja katsele vaikka kattoa hetken. Kun vihdoin pääset ylös, niin älä mene suihkuun. Annan hiusten olla rasvaiset ja anna myös iholle mahdollisuus rauhoittua pesukemikaaleista. Kasvot voi hellästi pesaista epäpuhtauksista, jos siltä tuntuu. Mutta rasvatessa laita rasvaa vain ongelmapaikkoihin, mielellään annan kasvojen olla aivan natural. Älä kauhistele itseäni peilistä. Peitä ne vaikka täksi päiväksi.
Syö kunnon aamupala hitaasti. Ei ole kiire minnekään ja voit syödä juuri mitä haluat.

Ok... En saisi tuota kyllä itsekään alas, mutta aina voi haaveilla


Päivällä: Edelleen. Ei katsella niitä kamalia peilejä. Hiukset voi harjaista ja laittaa löysälle nutturalle. Ota kasa vanhoja/uusia lehtiä tai loistava kirja ja mene pihalle/parvekkeelle lukemaan. Anna kropan nauttia ulkoilmasta.


Ei ole kiire minnekään. Ota kahvia, katsele telkkaria, lemppari sarjaasi rennoissa vaatteissa ja anna kropan rentoutua. Tee ruuaksi lempiruokaasi, juuri sitä mitä et ole syönyt pitkään aikaan erinäisistä syistä. Nauti joka mausta. Tee/osta parasta jälkkäriä ikinä ja syö sitä kaksi annosta. Ketä kiinnostaa jos söit itsesi ähkyyn?

Illalla: Käy pienellä rauhallisella kävelylenkillä. Katsele ympärillesi ja yritä tunnistaa eri puulajit. Löydätkö 7 erilaista kukkaa? Näyttääkö tuo pilvi lohikäärmeeltä tai vain muodottomalta pilveltä? Elä vain kävele vikkelään ja yritä kiinteyttää pakaroitasi! Tänään emme anna kropan tehdä turhaa työtä, koska silläkin tulee olla vapaa päivä.


Ulkoa tultuasi juo rauhottava kupponen teetä tai ehkäpä voisit vähän maistaa viiniä. Voit pesaista taas kasvot ja laittaa kiristeleviin kohtiin rasvaa halutessasi. Mene aikaiseen sänkyyn ja luo päivällä kesken jäänyttä kirjaa/lehteä.

Miksi tälläisiä päiviä? Kroppa vaatii lepoa. Ei sekään jaksa tehdä töitä 24/7. Iholle tekee hyvää kun se saa hengittää kaiken sen viikon aikana tulleen pakkelin takia. Kuiva iho kuivaa lisää kun sitä pesee ja kuurnaa päivittäin. Samoin hiukset tykkäävät välillä olla rasvaisia, koska päänahka saa silloin olla rauhassa.
Samoin että kroppa tykkää, niin myös luonto. Päivät ilman kauneustuotteita vähempää luontoon tulevaa kuormitusta. Vaikka käyttäisit kuinka ekoekoekotuotteita, niin ei luonto niiden käytöstä kiitä. Ei se luontoa paranna millään tasolla. Joten kun pitkität tuotteiden käyttöikää pitämällä välipäiviä, niin luonto tykkää.

~Ei pidä ottaa kaikkea liian vakavasti~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.