torstai 27. kesäkuuta 2013

Koirut ja kesä

Koiran omistajat huomio! Nyt on kesä, jos ette ole huomanneet. Voin luvata että ainakin teidän karvaturrit ovat sen huomanneet. Pieniä vinkkejä ja muistutuksia näin helteille!

1. Tämä on tärkein!! ÄLÄ JÄTÄ KOIRAA AUTOON! Jos on pakko jättää, niin sitten ikkunat (huom monikko, koska läpiveto) auki.


Kokeiles joskus istua autossa 30 min ilman että avaat ikkunoita (tai ilmastointia) ja laita se auto vielä aurinkoon. Voin sanoa että on kuuma. Koiraa ei ole pakko ottaa autoon mukaan jos käy kaupassa. Kotona se on viileämpi olla.

2. Viilennä koiraa. Omat koirani viilennän sellaisella ihanuudella kuin suihkepullo


Tämä kelpaa sisällä hyvin, mutta jos lähtee ulos niin otettava järeämmät keinot käyttöön. Omat villakoirat ovat haastellisia, koska niiden turkki on tehty hylkimään vettä. Siksipä kastellessa koiran joudun hieromaan vettä aluskarvojen läpi. Tärkeintä on viilentää vatsa (jonka kastelen ihan kunnolla ennen lenkkiä) ja sitten tassuja voi viilentää. Jos koira tykkää uimisesta, niin se on paras tapa saada koira märäksi.


3. Hätäapu. Jos on päässyt hätä iskemään ja koira on ylikuumennut, niin tässä apu. Kastele pyyhe märäksi ja kiedo koira siihen. Jos mahdollista, niin laita koiran pedin alle muutama kylmäkalle (ei suoraan koiraan kiinni huom). Märkä pyyhe kyllä auttaa jo etukäteen kuumilla päivillä.


Muistetaan niitä karvaisia kavereita myös helteellä. Ja omasta kokemuksesta lämpöhalvaus tulee koiralle todella salakavalasti. Omalle on tullut pari kertaa (vielä kun siihen päälle on epilepsia), ja aina on yllättänyt.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Tärkeä asia jota ei me karvattomat apinat aina muisteta.

      Poista

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.