maanantai 25. kesäkuuta 2012

Meikäläisen shoppausmoraali

Meikä rakastaa löytää löytöjä. Siis hyvää tavaraa halvalla. Niin taitaa kyllä kaikki pitää siitä. Mutta meikä usein tekee ostoksia jos tiedän saavani rahoilleni vastinetta. Muistan erään Friis & Companyn laukun


Olin jo pitkään kuolannut tuota laukkua netissä. Sitten se tuli alennukseen Sokokselle. 49 euroa. Mietin pitkään haluanko sen ja lopulta halusin. Noin kahden viikon jälkeen totesin että olisin voinut jättää tuon kauppaan. Oli aivan liian iso ja sisällä ei ollut kuin yksi pieni vetoketjullinen tasku. En ikinä löytänyt laukista mitään. Ja lopulta oli todella kolho käyttää. Myin laukun lopulta 1.5 vuoden säilömisen jälkeen 20 eurolla uudelle omistajalle.

Sen jälkeen ole yhä enemmän alkanut miettimään ostoksiani. "Tarvitsenko tätä? Käytänkö tätä vähintään vuoden ja tuleeko se kestämään sen ajan?"

Ostin muutama vuosi sitten lenkkarit halvalla Anttilasta. Käytin kenkiä noin 5 kuukautta ja sitten pohjassa oli niin iso reikä että hiekotushiekka tuli pohjaan sisälle ja helisi siellä.

Ennen ostin halvalla. Nykyään ostan hinnalla joka vastaa tuotetta ja on siihen nähden vielä edullinen. Olen köyhä opiskelija, mutta se ei tarkoita ettenkö voisi panostaa laatuun. Jos ostan kerralla kunnon tuotteen, niin minun ei tarvitse heti käydä ostamassa uutta. Minun nahkaiset korkokenkäni ovat olleet hyvässä kunnossa ja käyttökelpoiset jo 5 vuotta (hieman tietenkin venyneet, mutta sukkisten kanssa toimivat). Maksoin niistä silloin 40 euroa. Olisin voinut ostaa halvat kengät joka vuosi, mutta hintaa olisi helposti voinut tulla 5 vuoden aikana yli 150 euroa.
Jos haluan halvan t-paidan jota voin käyttää kotona tai salilla, niin sen ei tarvitse olla kestävää materiaalia. Kunhan ajaa asiansa. Jos haluan paidan mitä voin käyttää ulkona ollessa ja muutenkin arkena, niin panosta muutaman euron lisää

Nyt olen etsimässä uusia työkenkiä, koska nykyiset ovat roskiskamaa. Olen ostanut joskus Eccon kengät ja nyt houkuttaisi ostaa uudet, koska perusmallista on tullut punainen väri. En tiedä mikä niissä viehättää, mutta haluisin kerrankin punaiset kengät. Toisaalta myös ruskeat olisi kivat.

Tuollaiset mustat minulla on ollut, mutta vaihtelu virkistää. Tässä taas esimerkki hinnasta ja laadusta. Eccon kengät liikkuvat siinä 50-90 euron hujakoilla, mutta ne ovat nahkaa ja kestävät jokapäiväisessä käytössä ainakin 4 vuotta (minun edelliset kestivät sen verran). Työkenkien tulee olla hyvät jalassa, varsinkin kun omassa työssäni tulee käveltyä ja seistyä paljon. Sievin kengät ovat myös houkuttelevat tai mahdollisesti odotan että tulee työpaikalle työkenkämyyjä jolta tilaan uuden kengät.


Edelleen. En nyt tarkoita että ostan aina sitä kalleinta merkkiä ja kaiken tulee olla aitoa nahkaa tai puuvillaa tms. Vain silloin kun haluan kestävää ja paljon käytössä olevaa. Minulla ei ole kuin muutama oikea nahkainen kenkäpari. Laukkuni ei ole aitoa nahkaa (paitsi yksi satulalaukku). Syy siihen, että olen niin ailahtelevainen, että jaksan käyttää max puoli vuotta yhtä laukkua, jolloin vaihdan toiseen. Nyt etsin itseasiassa uutta laukkua loppukesäksi ja olen eBaystä löytänyt hyvinkin mahdollisen ehdokkaan. Jos sen ostan, saatte tietää. Lompakon olen sieltä jo päättänyt hankkia, koska nykyinen hajoaa kohta käsiin ja on aivan kamalan värinen (vaaleanpunainen).

Niin. Oikeastaan voisin kertoa vähän mistä ostelen tavaroita. Pääasiallisesti ostan vaatteita kirpputoreilta. Lähelläni on Pelastusarmeijan kirpputori joka on täydellinen aarreaitta. Vaatteet eivät ole turhan kalliita ja siellä on jotain valintaa siinä mitä siellä myydään. UFF on mielestäni vajonnut alas ja usein ostan sieltä vain euronpäiviltä. Siellä tahtoo nykyään olla suurinosa vaatteista aikalailla roskaa ja ne löydöt ovat sitten kalliimpia kuin uutena. Välillä sieltä löytää jotain, mutta harvemmin. Kengät ostan mielellään uutena. Jos menen vaatekauppaan, niin ensin käyn läpi alelaarit. En tykkää ostaa täyteen hintaan, koska pidän nykyään vaatteita aivan liian kalliina. Järkytyn välillä, kun normali t-paita saattaa maksaa 30 euroa. Mutta jos se sama paita on muutaman kuukauden päästä 10 euroa, niin voin jo harkita sen ostoa. Tykkään Elloksesta ja H&M nettikaupasta. Sieltä löytää todella hyviä löytöjä.

Mutta joo. Voisi sanoa että olen hyvin varovainen ostaja. Katselen pitkään ja pohdin. Usein jätän vähän kalliimman ostoksen odottamaan muutamaksi päiväksi. Siksi pidän esimerkiksi eBaystä, koska voi antaa linkin olla muutaman päivän sivussa ja välillä käydä katsomassa onko se tuote vielä silloin kiva. Mutta kohta kun alkaa tulla mulle vähän palkkaa, niin sitten lähtee taas järkevä shoppailu :D

~Ei pidä ottaa kaikkea liian vakavasti~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.