maanantai 14. huhtikuuta 2014

Paasto ohi!

Vihdoin ja viimein! Kuusi viikkoa paastoa on muuten pitkä aika, mutta sopiva jotta oppii muutoksiin.

Mitä opin tämän paaston aikana?


Hedelmät ja vihannekset täyttää vatsan. Ihan oikeasti. Paljon paremmin kuin pala suklaata (tai levyllinen). Opin töissä ottamaan tauolla evääksi hedelmän kuin leivän. Puolet ruokalautasesta voi ihan hyvin olla salaattia ja sitä lisuketta ei tarvitse silloin ottaa niin paljoa. Pitää vain jaksaa vääntää iso kipollinen salaattia muutaman kerran viikossa.


Karkit on hyviä, mutta ei tarvi joka päivä ottaa lisäannosta sokeria. Kyllä syön, mutta vähempi on parempi.


Keitin ehkä kerran makarooneja kuuden viikon aikana. Muutoin käytin couscousia, ohraa ja kvinoa. Loistavia ja täyttäviä vaihtoehtoja.


Mantelit ja cashwepähkinät on ihan ykkösiä nykyään. Rakastan syödä niitä ja en halua luopua niistä ikinä! Ehdottomasti parasta snack-ruokaa


Mutta leipomaan haluan päästä! Sitä rakastan ja rakastan leivonnaisia. Niissäkin nyt pitää osaa pitää rajat, mutta niiden syöntiä odotan eniten.

Lihan pudottaminen ei ollut henkisesti mitenkään ongelmallista. Fyysisesti kyllä. Muutaman kerran tuli proteiinivajetta ja b-vitamiinia tarvitsi syödä joka päivä tupla-annos. Joten odotan että pääsen syömään maksalaatikkoa taas kerran kuukaudessa.

Ehdottomasti uudelleen ensi vuonna. Todella hyvää teki ja putosi se painokin viisi kiloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.