torstai 17. huhtikuuta 2014

Muotimaailman omituisuudet: Lolita

Nyt puhutaan yhdestä tyylistä joka on ollut monta vuotta lähellä sydäntäni. Eli lolita-tyyli. Minusta tuntuu että se on ollut jo ikuisuuden muotimaailman taustalla ja välillä sitten se näkyy myös mainstreem-muodissa. 


Mistä on siis kyse? Japanista rantautunut ns. nukketyyli. Pukeudutaan hyvin tyttömäisesti ja ollaan mielettömän söpöjä. Mitä enemmän näyttää posliininukelta, sitä parempi. Leveitä helmoja, peruukkeja, paljon meikkiä, polvisukkia... Japanissa tätä tyyliä näkee enemmän ja Suomessakin on porukkaa jotka käyttävät lolita-tyyliä päivittäin. Joillekin se on elämäntapa teekutsuineen, joihin saatetaan ottaa nuket mukaan.


Lolita mekot ovat yksi asia mitä rakastan. Ne ovat niin mielettömän söpöjä, mutta niillä on myös hintaa. Suosituista merkeistä saa maksaa monta sataa euroa. Mutta ehkä suurin huomio tyylissä on asusteissa ja asenteessa. Jo laitat päähäsi kissankorvat, niin pitää olla jo hyvää itsetuntoa kävellä niiden kanssa kadulla.


Röyhelöä, rusettia, pitsiä, tolppakorkoja. Tämä on tyyli mikä jakaa mielipiteitä. Jotkut ovat sitä mieltä, että on todella häiritsevää nähdä aikuisten leikkivän nukkeja. Ja välillä harmittaa kuulla, että jotkut lolilat ovatkin piilossa tyylinsä takana, eli eivät pidä itsestään ilman peruukkia, meikkejä ja koko costuumia. Heillä on kuin toinen minä, joka on sitten nukeksi pukeutuva ihminen ja sitten se toinen minä, joka on tyhjä taulu.




Mitä minä tässä tyylissä rakastan? Söpöily ja ehkä se lapsellisuus. Myös upeat puvut ja meikit. Itse käytän välillä vaikutteita lolitoista, mutta ei minulla ole mahdollisuutta käyttää koko tyyliä, ihan jo työn takia. Ehkä en halua edes koko tyyliä omia. Tykkään yhdistellä.


Tässä Frostbitessa käytetystä lolitatyylistäni. Oli hauskaa tehdä meikkejä tohon.

Mitä mieltä te olette lolita-tyylistä? 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.