maanantai 25. helmikuuta 2013

Siveltimien pesu

Meikkisiveltimet ovat usein sellaiset jotka jää huoltamatta. Sitä tykätään käyttää niin kauan kunnes se näyttää liian vastenmieliseltä. Monella ei tule edes mieleen pestä siveltimiä missään vaiheessa.

Itse pesen siveltimet aina käytön jälkeen. Näin ne kestävät pidempään ja ovat hygieenisemmät. Samoin saan joka kerta siveltimestä "kirkkaan" värin, eli ei sekoitu aikasempiin väreihin. Pesemällä siveltimen jolla levität meikkivoiteen päivittän, voit huoletta käyttää sitä pidemmän aikaa ja väri levittyy kauniisti joka kerta. Varsinkin jos lainaat toiselle siveltimiäsi, niin muista pestä, vaikka kaverisi vakuuttaisi olevansa tautivapaa.

Mutta pesemiseen.

Tässä on siveltimet viime viikonlopun jäljiltä joita käytin kaverisi meikkaamiseen.

 En tosiaan jaksanut pestä niitä paikan päällä, koska olimme juuri lähdössä ja siveltimet eivät olisi saaneet kuivata rauhassa.


Aloitan sillä että otan pienen määrän meikinpuhdistusainetta märkään käteen. Tuossa on nyt reilummin jotta näkyy kuvassa, ja olen pesemässä monta sivellintä.

Kastelen siveltimen ja sen jälkeen lappeellaan pyörittelen sivellintä kättä vasten. Pystyasennossa on suurempi mahdollisuus katkaista siveltimen harjaksia, joten kannattaa tehdä tämä varovasti. Kun sivellin on puhdas, niin huuhtelen sen vielä juoksevan veden alla. (mielellään lämmintä vettä).

 Isompia siveltimiä sivelen pitkin kämmentä pikkaisen heiluttaen, koska en halua menettää harjaksia.

Siveltimet kannattaa laittaa kuivamaan mielellään niin, että ovat jonkun paperin päällä ja sivellinosa on hieman alaspäin. Tämä siksi, että vettä ei valu siveltimen sisään ja liimaukset eivät lähde pettämään. Anna kuivata yön yli.

Muista myös, että jos käytät meikkityynyjä, niin ne on hyvä pestä usein, koska ne imevät sisäänsä paljon meikkiä.

Here's a little tutorial how to wash your makeup brushes. Use warm water and try to wash them everytime you have used them so they are hygienic and fresh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.