perjantai 25. tammikuuta 2013

Kenkähuoltoa

No onhan tuohon kevääseen vielä aikaa, mutta pitää niistä kevät- ja kesäkengistä pitää kuitenkin huolta. Tänään annan teille hyvin simppelin tavan pitää nahkaiset kengät hyvässä kuosissa ja siistinä pidempään.
Huomio. Tämä kikka on todettu hyväksi vain nahkaisille kengille. En tiedä miten tekonahka tähän reagoi, joten omalla vastuulla (ja jos kokeilet tekonahkaisiin, niin kerroppas kuinka toimi, koska itseäni kiinnostaa tietää).
Here's a little trick to make your lethershoes look like new.

Eli kengäthän kuluvat ja likaantuvat käytössä. Se on selvää. Katupöly ja muu lika tarttuu todella hyvin rakkaisiin koposiin ja sitä ei melkein haluaisi käyttää kenkiä ulkona ollenkaan. Mutta nyt pientä apua tähän. Kenkien ei tarvitse olla harmaat ja vastenmielisen näköiset aina kun laitat ne jalkaan.

Ota avuksi vauvan puhdistuspyyhkeitä (tai muita hellävaraisia puhdistuspyyhkeitä), talouspaperia ja nahkaiset kengät.
Take babywipes, toilet paper and leather shoes.


Päätin kunnostaa minun kesän jokapäivän jalkineet nyt tätä varten.


Pyyhkäise kengät puhdistusliinalla. Vauvan puhdistusliina samalla koskeuttaa nahkaa, jotta se pysyy pehmeänä. Likatahrat lähtevät kuin unelma liinan mukana.
Wipe shoes with babywipes.


Jos kengät sisäosat ovat nahkaa, niin pyyhkäise myös sieltä. Näin sisäpohjaan ei tule niitä mustia painaumia, jotka näyttävät vastenmieliseltä ja saavat kengän näyttämään paljon vanhemmalta. Itselläni on kengässä pohjallinen jonka pyyhkin.
Wipe also inside the shoe if it is leather. All those black mark are long gone.


Tämän jälkeen käy kenkä vielä läpi talouspaperilla, jotta turha kosteus ja mahdolliset klimpit lähtevät pois.
After that wipe with toilet paper, so all the extra moisture go away.


Ja siinä on puhdistetut kengät. Tämä kannattaa tehdä silloin kun tulet ulkoa, jotta kengät saa hengähtää puhdistuksen jälkeen. Näin myöskään pöly ja lika ei pääse pinttymään kenkään.
You can do this everytime you come from outside.

Toivottavasti tästä on apua ja nyt odottelemaan kevättä.

1 kommentti:

  1. TyBo is a unique limited edition custom shoe concept designed by Cathy Gloss. Fashion strap hi top, completely custom made in Italy, featuring pristine italian leather. If you like them buy them free shipping to anywhere and also a big discount come take a look . https://www.aliveshoes.com/tybo

    #Fashion #leather #shoes #tybo #free #shipping #discount

    VastaaPoista

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.