lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuosi sitten vaihtui

No menipäs se vuosi nopeasti. Ja nyt alkaa taas uusien lupausten tekeminen. Viime vuoden lupaukset pidin aika hyvin. Tanssin aloitin uudelleen ja toivottavasti saan jatkettua vielä tänä vuonna. Tanssi helpotti selkä- ja olkavaivojani, joten tulee melkein halvemmaksi ottaa puoli vuotta tanssia, kuin juosta lääkärissä. Tällä hetkellä vaivana on vain nilkka, joka on mystisen kipeä ollut puoli vuotta ja kukaan ei tiedä miksi.
Meditaatiota tein välillä, mutta loppuvuodesta en vaan jaksanut istua meditoimassa. Ja nyt koiranpennun kanssa se on aika vaikeaa, koska yllätyshyökkäyksiä saattaa tulla milloin vain. Mutta katsotaan, jos saisin rentouduttua koirahieronnan kautta, jota ajattelin kokeilla Sagalle.

Tämän vuoden lupaukset on sitten myös vähemmän vaativia.

Ensinnä pitäisi aloittaa taas jotain liikuntaa myös talveksi. Koiranpennun kanssa kun ei saa tehdä kilometri lenkkejä, niin pitää keksiä jotain muuta. Kun tulisi lunta, niin pääsisin hiihtämään. Kesällä sitten tulee liikuttua pyörällä.


Toinen lupaukseni on kahvin juonnin vähentäminen. En ole pitkään aikaan tykännyt siitä, että on kamala kofeiinipäänsärky ennen kuin saan sen ekan kupillisen kahvia. Kahvi myös kuivattaa kroppaa ja vaikuttaa näin myös ihon hyvinvointiin. Joten olen nyt viikon verran jo juonut teetä, jotta saan vähän sitä kofeiinia, mutta en samoissa määrin. Vaikeaksi tekee vaan se, että yövuoroissa mielellään juon sitä kahvia, jotta pysyn hereillä. Energiajuomia en todellakaan halua juoda, koska ne on täyttä sokeria ja maistuu kamalalle. Että varmaan juon kupposen välillä, mutta yritän päästä jokapäiväisestä juomisesta eroon.


Kolmas on sellainen mitä olen jo muutaman vuoden tehnyt. Eli yritän vähitellen vaihtaa ruokani luomuun. Köyhänä opiskelijana en vaan pysty ostamaan kaikkea luomuna, mikä kyllä harmittaa. Mutta jauhot, mausteet (jes niitä löytyi luomuna!), teet tms olen jo ostanut luomuna. Tykkään kamalasti pientoimittajien tuotteista, myös ihan käyttötavarassa, joten aina kun niitä löydän, nin kyllä ostan. Löysin myös koiranruokaa luomuna, joten siihen sitten varmaan panostan, kun Saga pystyy syömään aikuistenkoirien ruokaa.


Hyvää alkavaa vuotta kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.