maanantai 23. syyskuuta 2013

Syysmatin markkinat

Mä rakastan markkinoita. Se tunnelma on jotain aivan ihanaa ja lämmintä (useimmiten). Parhaimpia on keskiaikamarkkinat. Tänä viikonloppuna Espoon keskuksessa oli Syysmatin markkinat, joka on yksi mun lemppareista. Kävin siellä viime vuonna ja oli pakko mennä tänä vuonnakin käymään. Kävin siellä ensin lauantaina pikaisesti ja unohdin kameran kotiin. Joten oli pakko mennä sunnuntaina uudelleen kameran kanssa.


Markkina-alueella oli myös eläimiä. Lampaita, pupuja, poneja ja koiria... Harmittaa että missasin lauantaina halikoirat, koska sunnuntaina ei enää ollut berninpaimenkoiria paikalla kuin yhdellä myyjällä. Ne on ihania ja pehmosia. Koirareet oli musta ihana idea. Näytti siltä että koirat tykkäsivät työstään ja lapsetkin kyydissä.




Kojuja oli paljon ja erilaisia. Käsitöitä melkein kaikki. Rakastin vain katsella mitä olivat tehneet ja mielellään antoi rahaansa näihin kojuihin (vaikka en paljoa laittanut). Haaveilin tumpuista ja villapaidasta, mutta tumput oli vähän liian isoja tai väärän värisiä ja villapaidat hieman liian tyyriitä. Mutta kyllä haluan ostaa täksi talveksi kunnon lämpimän villapaidan jostain vielä.



Markkinat tosiaan olivat Espoon tuomiokirkon ympärillä. Tämä kirkko on yksi lemppareistani, koska se on vanha ja jotenkin tuttu espoolaiselle. Vaikka en ole uskovainen, niin kirkot on minulle aina sellaisia paikkoja joita tykkään kuvata. Aina kirkkoon astuessa tulee jotenkin ihanan rauhallinen tunnelma, koska siellä saa olla rauhassa ja vanhoissa kirkoissa voi miettiä mitä kaikkea siellä on tapahtunut. Vahingossa pääsin kuulemaan Espoon tuomionkirkon historiasta ja hämmästyin että kirkko on rakennettu jo 1400-luvulla. Eli se on ollut hetken katolinen. Katossa olevat maalaukset on ehdoton suosikkini. 




Pihalle oli laitettu jalkapuut. Hetken luulin että tyyppi oli oikea ihminen ja mietin että mahtaa olla kivat markkinat hänellä.


Mukaan kotiin lähti markkoilta hyvin huonosti soivat huilu. Jotenkin arvasin ettei taida olla hyvin toimiva, mutta on se hieno. Sitten ostin jo pitkään haaveilemani Pyhän Yrjön taulun. En usko että on oikea ikoni, koska koska ei ollut ordotoksinen kauppa mistä ostin. Mutta nyt mulla on taas yksi uusi taulu seinälleni.





2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Pitäisi lähteä kameran kanssa kiertämään kunnolla tuolla syysilmassa joku päivä kun vähän aurinko paistaisi

      Poista

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.