lauantai 21. syyskuuta 2013

Pimeä ja pyöräily

Niin se syksy tuli ja meikä jatkaa pyöräilyä. Ajattelin pyöräillä niin pitkään kun on vaan mahdollista ja musta jää ei haittaa etenemistä. Tässä muutama vinkki teillä muille jotka haaveilette jatkavanne pyöräilykautta vielä vähän aikaa. Vinkit sopivat myös kävelijöille joiltain osin.



1. Nyt se kypärä käyttöön oikeasti! En ole vieläkään kuullut hyvää syytä olla käyttämättä sitä. Joo, tukka lytistyy, mutta on se parempi kuin kallo halki. Nyt on varsinkin kun lehdet tekevät maan liukkaaksi, niin kypärä on halpa henkivakuutus. Ja kun niitä kypäriä on monia erilaisia, niin vaikka tuunaa omanlaisensa. Ja pakottakaa niitä pieniä ihmisiä kypärän käyttöön. Naurakaa jos ne ei käytä. Kiittävät myöhemmin.


2. Renkaiden kunto on hyvä katsastaa. Tiet on nyt liukkaat lehtien, sateiden ja kohta nollakelien takia. Jos renkaat on aivan tasaiset, niin voi olla hyvä aika vaihtaa ne uusiin. Pienet urat helpottaa pitoa. Jos haaveilee ajelemista myös talvella voi nastarenkaat olla hyvä vaihtoehto. Itsellä ei ole kokemusta talvella ajamisesta, mutta kaupungissa ainakin tiet voi olla liukkaat ilman nastoja.

3. Miettikää vauhtia. Kesällä on kiva viilettää vauhdilla ja antaa tuulen ujeltaa korvissa. Mutta nyt on pimeämpää ja aina ei ehdi näkemään vaikka puskasta hyppäävää koiranulkoiluttajaa (eilen sain kakkahalvauksen kun hyppäsi suoraan pyörän eteen). Eli kun näkyvyys on huono, niin kannattaa pikkaisen vähentää vauhtia. Autoilijatkaan ei näe niin tarkkaan, joten annetaan vähän anteeksi ja jarrutetaan vauhtia ennen risteyksiä.



4. Tärkein kaikista. HEIJASTIMET! Se ei paljoa paina, mutta näkyy pitkälle. Katsokaa että pyörässä on heijastimet kunnossa ja on hyvä ostaa lamppu. Jouduin itse muutaman illan ajaa ilman valoa ja se oli kamalaa. Välillä menin aivan sokkona, koska katuvalot eivät valaiseet pyörätietä. Kävellessä riittää se heijastin siihen sivulle heilumaan, mutta pyöräillessä suosittelen enemmän niitä. Itsellä on nilkassa yksi nauhaheijastin, repussa toinen (jotta näkyy taakse) ja sitten heijastinliivi, jota käytin ennen koiria ulkoiluttaessa. Ei ole naurettavaa näkyä.



Meitsin pyörässä on vanteissa heijastimet ja takana kissansilmä. Tuohon on lisätty pian lamppu (kun käyn sen ennen seuraavaa reissua ostamassa).

Ajetaan turvallisesti ja liikennesääntöjä arvostaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.