torstai 29. toukokuuta 2014

Pikkuvinkkejä arkeen

Tykkään hoitaa ihoa ja hiuksiani mahdollisimman helposti ja halvasti. Aina katsellessa vanhoja elokuvia tai valokuvia, niin sitä huomaa hyväkuntoiset ihot ja kauniit kiharat. Ja silloin ei ollut markettien hyllyt pullollaan mitä omituisimpaa tököttiä. Joten olen tämän vuoden puolella alkanut enemmän kiinnittää pieniin kauneusvinkkeihin enemmän huomiota. Tämä ei siis tarkoita että alan ihan luomuksi, vaan kokeilen ensin voinko ihan simppeleillä tavoilla pitää itsestäni huolta.

Nämä keinot olen todennut hyväksi ja käytän itse.


Kun iho kukkii, niin syynä on usein ruokavalio. Ennen tärkeää tapahtumaa, kuvauksia, coneja tms, missä saattaa joutua kameran eteen tai haluaa ihon hehkuvan jätän extrasokerin vähemmälle. Yritän lisätä salaattia ja hedelmiä.


Ihon hehkumiseen liittyy myös nestetasapaino. Sen huomaa kun on juonut liian vähän vettä ja enemmän kofeiinipitoisia juomia. Mulla on onni siinä, että olen päässyt eroon kahvista. Nyt kun kesä tuli, niin aamulla täytän litran pullon vettä jääkaappiin, jonka juon päivän aikana. Sen päälle kun tulee muut lisäjuotavat, niin saan aikalailla täyteen päivän nesteet. Vesi vanhin voitehisista, vai miten se meni...


Kasvojumppa on ihan uusin ihanuuteni. Suihkussa tai suihkun jälkeen pidän pienen kasvojumpan, jossa laitan kasvon lihakset liikkeelle. Sitä ei ajattele, että kasvot eivät saa tarpeeksi liikuntaa normaalisti, joten niitä lihaksia pitää aktivoida enemmän. Ilmeilemällä, nauramalla ja mutristamalla kasvoja saa vähän lihaksia liikkeelle. Itse poimin youtubesta lisää liikkeitä ja nykyään yritän muutaman päivän välein pitää kasvoille oman jumpan. Ei tarvi ostaa kiinteyttäviä voiteita.


Kasvojumpan jälkeen lasken pään sydämen alapuolelle ja taputtelen kasvot ja kaulan läpi. Näin saan verenkierron vilkastumaan ja kasvot hehkuu punaisena hetken.


Kylmää vettä hiuksiin. Tämä on tapa kiduttaa itseään lämpimän suihkun jälkeen. Itse teen niin, että lasken pään alas ja yritän vain saada kylmän veden hiuksiin/päähän. Näin ei tarvi koko kroppaa kiusata jääkylmällä vedellä. Mutta hiukset kiiltää.


Harjauksen unohdan itse nykyään usein, koska hiukset on vielä niin lyhyet. Mutta yritän siinä parantaa tapaani. Hiukset harjaan pää alaspäin, jotta saan verenkierron vilkastumaan päänahassa ja lisävoimaa hiuksiin.

Tässä minun vinkkini. Onko teillä antaa niitä lisää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.