sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ruokaremontti

Olen jo vähän aikaa huolestuneena katsellut mitä on tullut syötyä. Jotenkin kiire ja mälsät säät on saaneet sen aikaan, että mieluusti mässyttää suklaata ja löhöää sohvalla kun on aikaa. Ja sehän on näkynyt sitten väsymyksen tasossa ja vaa'alla. Joten päätin aloittaa ruokaremontin. Tämä on ollut hyvää valmistautumista paastoa varten (siitä sitten lähempänä ajankohtaa).


Olen jo pidemmän aikaa itseasiassa huomannut että en edes haluisi syödä niin paljon makeaa mitä on tullut syötyä. On tullut syötyä sitten kerralla liikaa ja lopulta on paha olo. Ehkä pieni talvimasennus näiden kakka säiden takia. Kyllä, mua harmittaa ihan kunnolla että ei ole tullut kunnolla lunta, jotta olisin päässyt hiihtämään. Mä rakastan hiihtää ja tykkään ihan mielettömästi lumesta. Se valaisee, on kaunista ja lumessa on kiva hypellä. Toi ainainen vesisade ja harmaus masentaa ihan mielettömästi.


Mä odotan vielä että tulisi lunta, mutta ei varmaan tule. Hitto. Laskiaisena ei siis pääse laskemaan mäkeä.

No koska en pääse liikkumaan niin kuin haluisin, niin painohan siinä nousee. Nilkkani on ollut reilun puoli vuotta kipeänä (lääkärit ei taas osaa sanoa mitään ja pitäisi kohta mennä sinne taas kysymään, että mitäs nyt), niin en voi lenkkeilläkään. Koiruuden kanssa ei voi tehdä vielä pitkiä lenkkejä, joten jotenkin on saava kroppaa kuntoon. Ja ruokavaliohan siihen auttaa.


Kasviksia, kasviksia, hedelmiä, hedelmiä. Paljon niitä! Mä rakastan kasviksia ja hedelmiä, mutta jotenkin en osaa syödä niitä tarpeeksi. Salaattia on niin tylsää tehdä yhdelle henkilölle, koska sitä tulee kerralla niin paljon. Hedelmiä aina ostelen kun muistan. Mutta nyt siihen on tullut muutos. Ruokalautasellani on ollut muutaman viikon yli puolet salaattia. Välipalaksi syön hedelmiä tai lisää salaattia. Cashew-pähkinät on ihan mielettömän hyviä ja täyttäviä. Ja onhan parempi olo.

Vaikeinta on päästä siitä sokerin määrästä mitä on aikasemmin syönyt eroon. Tämä on pahempaa kuin kahvista eroon pääsemisen kanssa. koska sokeria on piilossa vaikka missä. Ostin kuivahedelmä-mixin ja huomasin että sehän oli täynnä "piilosokeria". Suurinosa hedelmistä on sokerilla maustettuja. Joten jätin ne pois ja ostan sitten irtopusseissa kaiken, jotta ei tule sokerilla kuorutettuja ananaksia. Pientä kärttyisyyttä on havaittavissa, mutta ehkäpä se helpottaa kohta. En kuitenkaan ole kokonaan pudottanut sokeria, mutta vähentää reilusti. Suklaata ei tarvi syödä joka päivä. Kerran, pari viikossa riittää.


Myös ajattelin kokeilla uusia lisukkeita. Ainaiset makaroonit ja riisit ottaa jo päähän, niin ostin quinoaa. Olipa muuten hyvää. Pieni määrä riitti lisukkeeksi wokkiin ja tykkäsin mausta mielettömästi. Vielä kun sekaan laittoin maustekuution, niin avot.


Toinen mihin rakastuin on couscous. Todella helppoa tehdä ja sekin täyttävää. Näissä kahdessa tietenkin hinta on vähän korkeampi, mutta toisaalta niitä ei tarvitse niin paljoa laittaa lisukkeeksi. Varsinkin kun nyt on sitä salaattia paljon mukana.


Tähän olen pyrkinyt ja aika hyvin olen siinä nyt pysynyt. Tuollaisen aterian kun vetää kaksi kertaa päivässä tukevan aamiaisen kanssa, niin pitäisi jäädä turha napostelu pois.


Mites teillä? Onko ruokalautanen oppien mukainen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.