maanantai 10. helmikuuta 2014

Kukkien hoitoa talvella

Talvella sitä jotenkin unohtaa kukkienhoidon helpommin, koska eihän nyt talvella mikään kasva. Mutta eihän sitä unohdeta nyt kuitenkaan!

Mä olen joutunut heittämään muutaman kukan roskiin, koska kämpässäni on todella kuiva ilma ja ne on sitten kuivahtaneet muutamassa päivässä. Kuitenkin olen saanut pidettyä rakkaimmat kasvini hyvässä kunnossa.


Tärkeintä on että kasvit saa tarpeeksi valoa. Parasta on asettaa ne ikkunan eteen, koska talvisaikaan aurinko on hyvän vähän näkyvillä. Jos on paljon valoa vaativia tapauksia, niin kukkalamppu on loistava apu. Itsellä paistaa aurinko hyvin koko päivän, niin ikkunan eteen asettaminen on riittänyt.


Viherkasveja on hyvä suihkutella välillä. Suihkepullolla kunnolla lehdet märäksi, varsinkin lehtien alta! Sinne nimittäin ötökät tykkää muuttaa ja suihkuttelu pitää ne poissa. Välillä annan kasveille suikuhoitoa, eli kastelen ne suihkussa ja sitten saa rauhassa kuivahtaa. Lehdet tykkää.


Isolehtiset kasvit tarvitsee pyyhkiä pölyistä. Tämä on näin talvisaikaan erityisen tärkeää. Koska kasvi ottaa valon vastaan lehtien kautta, niin pölykerros haittaa kasvin kasvamista. Itse pyyhin lehdet kummaltakin puolelta märällä talouspaperilla aina välillä. 


Kukkien asetteleminen on myös huomioitava. Vaikka kasvien pitää olla valoisassa, niin älkää laittako ihan kiinni patteriin. Kuuma patteri polttaa lehdet ja multa myös kuivahtaa nopeasti. Varo myös vetoisia ikkunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyrin aina vastaamaan viesteihin. Rakentava palaute on kiinnostavaa.